Longo Heating - Maximale warmte, minimaal elektriciteitsverbruik

Over ons

Dé pionier in infraroodverwarming voor buiten én binnen,
zowel in België als in Nederland

Salvo Longo uit Genk ontdekte als één van de eerste ondernemers de voordelen van infraroodverwarming. Omstreeks 2008 richtte hij met Longo Heating (Groep Daenen) een bedrijf op dat zich 100% specialiseert in deze energiezuinige verwarmingstoepassing. De eerste jaren spendeerde hij veel tijd op beurzen om mensen met dit nieuwe verwarmingsalternatief te laten kennismaken. Onbekend is onbemind. De afgelopen jaren groeide de bekendheid van infraroodverwarming enorm. Met tal van kwaliteitsmerken in de portefeuille garandeert Longo Heating voor elke situatie een oplossing op maat. Inmiddels is ook zoon Alexander actief in het familiebedrijf. Samen bouwden ze Longo Heating uit tot de kwaliteitsreferentie in België en Nederland inzake infraroodverwarming.

Infraroodverwarming binnen én buiten

Infraroodverwarming maakt het niet alleen mogelijk om elk seizoen maximaal te genieten van je buitenterras of je veranda, je kan deze verwarmingsbron ook perfect binnen gebruiken als hoofd- of bijverwarming voor je volledige woning of enkele ruimtes. Ook de bedrijfstoepassingen zijn enorm. Via stijlvolle glazen plafondplaten die geen rode gloed geven als de infraroodverwarming functioneert – kan je een grote binnenoppervlakte snel en comfortabel verwarmen. Je hebt hiervoor niet meer nodig dan een elektriciteitsaansluiting in het plafond.

Wij werken samen met verschillende Europese kwaliteitsmerken die zich specialiseren in de ontwikkeling van infraroodverwarming voor binnen- en buitentoepassingen.

De juiste oplossing voor elke situatie

Longo Heating specialiseert zich 100% in infraroodverwarming. Wij geloven rotsvast in de vele troeven van deze flexibele verwarmingsvorm en kennen de mogelijkheden van deze alternatieve verwarmingsbron door en door.

Binnen het ruime assortiment van de Europese kwaliteitsmerken die wij aanbieden, vinden wij voor elke situatie de gepaste verwarmingsoplossing.

Er bestaat infraroodverwarming op basis van: korte, middellange of lange golf. Daarnaast variëren de mogelijkheden inzake model en uitstraling, verwarmingsvermogen, maximale temperatuur van de glasplaat, al dan niet modulerend karakter, afmetingen van het verwarmingsvlak, aansturing via thermostaat en WIFI, …

Je kiest dan ook best voor een firma met kennis van zaken. Zo ben je zeker van het juiste advies.

Totaalservice inclusief plaatsing

Longo Heating garandeert een flexibele totaalservice. Jij bepaalt hoe ver onze service reikt. Verwacht je dat wij de infraroodverwarming installeren en aansluiten? Prima, wij verzorgen installaties in heel België.

Wil je de infraroodverwarming zelf installeren? Dat kan perfect. Wij leveren de infraroodverwarming steeds inclusief alle bevestigingsbeugels. Bovendien heb je niet meer nodig dan een eenvoudige elektriciteitsaansluiting.

Op afspraak ben je steeds welkom in onze showroom in Genk. Aan de hand van verschillende demonstratieopstellingen tonen we je de talrijke mogelijkheden. Indien gewenst komen we langs voor een plaatsbezoek.

Wat zijn de mogelijkheden van infraroodverwarming in je woning?

Het is perfect mogelijk om infraroodverwarming als enige verwarmingsbron van je woning te gebruiken. Met behulp van één of meerdere plafondelementen dekken we de volledige oppervlakte van elke ruimte af. Onze grootste plafondelementen verwarmen probleemloos een oppervlakte van 30 m2.

Sommige mensen kiezen voor infraroodverwarming als bijverwarming. Ze plaatsen deze extra verwarmingselementen in de leefruimtes. Bij matige buitentemperaturen schakelen ze de infraroodverwarming in.

Je kan infraroodverwarming inschakelen in specifieke kamers of ruimtes. Veel mensen installeren geen radiatoren of vloerverwarming in hun slaapkamer of hobbykamer. Toch is het bijzonder handig om deze ruimtes snel en gericht te verwarmen wanneer bijvoorbeeld de kinderen studeren of wanneer je in je hobbykamer aan de slag bent. Infraroodverwarming biedt hiervoor een uitstekende oplossing.

Onze merken echte kwaliteit