Longo Heating - Maximale warmte, minimaal elektriciteitsverbruik

Particulieren

VerandaverwarmingInfraroodverwarming in je veranda

Infraroodverwarming is een uitstekende verwarmingsbron voor je veranda. In een minimum van tijd warm je deze ruimte in elk seizoen op én geniet je van het mooie zicht op je tuin. Bovendien neemt infraroodverwarming geen kostbare ruimte in beslag. Afhankelijk van je specifieke veranda adviseren wij één van onze talrijke mogelijkheden.

Welke infraroodverwarming in je veranda?

Er bestaan verschillende soorten veranda’s, meteen ook de reden waarom elke veranda nood heeft aan een specifieke verwarmingsoplossing met infrarood. Dankzij de veelzijdigheid en flexibiliteit van infraroodverwarming hebben we altijd een gepaste oplossing in huis.

Nood aan een groot vermogen?

Sommige veranda’s hebben een dak in kunststof en zijn minder geïntegreerd in de woning. Door de beperkte isolatie hebben ze – zeker in de herfst of winter - nood aan een sterke verwarmingsbron met een voldoende groot vermogen.

In die situaties adviseren we meestal een buisvormige infraroodverwarming op korte of middellange golf. Korte en middellange golven hebben een veel grotere verwarmingscapaciteit. Je herkent deze vormen van infraroodverwarming aan de rode gloed wanneer ze functioneren.

De verwarmingsbron installeren we in een hoek van 45° bovenaan tegen de buitenmuur van de woning of boven de schuifdeur. Op die manier straalt de warmte maximaal naar de zitruimte beneden.

Minder vermogen nodig?

Sommige veranda’s zijn dan weer uitgerust met een volledig geïsoleerd plat dak, al dan niet met een lichtstraat. De veranda is volledig open gewerkt en geïntegreerd met de woning.

In die gevallen heb je minder verwarmingsvermogen nodig én kan je de infraroodverwarming tegen het plafond van de veranda installeren.

We adviseren dan verwarmende plafondplaten op lange golfen, al dan niet met geïntegreerde LED-verlichting. Deze vorm van infraroodverwarming kleurt niet rood én is identiek aan de verwarmingselementen die we in woningen plaatsen.

Enkele voorbeelden van Verandaverwarming

Onze merken echte kwaliteit