Longo Heating - Maximale warmte, minimaal elektriciteitsverbruik

Particulieren

Infraroodverwarming woningOntdek de voordelen van infraroodverwarming in je woning

Steeds meer particulieren ontdekken de voordelen van infraroodverwarming voor hun woning. Deze verwarmingsbron kan je zowel inschakelen als hoofd- of bijverwarming. Bij goed geïsoleerde nieuwbouw zien we vaak de combinatie met fotovoltaïsche zonnepanelen. Je wekt dan je eigen elektriciteit op voor je verwarming. Bij renovaties vormen de flexibiliteit en het plaatsingsgemak belangrijke troeven. Je hebt uitsluitend een elektriciteitsaansluiting nodig.

Waarom infraroodverwarming voor je woning?

Infraroodverwarming is een uiterst energiezuinige energiebron. Je bespaart tot 50% op je verwarmingsfactuur. Niet alleen je budget vaart er wel bij. In combinatie met fotovoltaïsche zonnepanelen kies je voor een verwarmingsbron zonder uitstoot van CO².

Infraroodverwarming stoort niemand. Deze verwarmingsbron is uiterst stil en veroorzaakt geen geurhinder. Omdat we binnen werken met lange golven, zie je geen rode gloed. Door de stijlvolle en slanke uitstraling van de plafondelementen merk je deze verwarmingselementen amper op. Bovendien verlies je geen ruimte in vergelijking met bijvoorbeeld radiatoren.

Met infraroodverwarming kies je voor het ultieme wooncomfort. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld en voelt heerlijk aan over je hele lichaam, inclusief je voeten.

De werking van infraroodverwarming is niet gebaseerd op luchtverplaatsingen, waardoor (fijn) stof en andere bacteriën veel minder rondzweven in je woning. Infraroodverwarming is daarom heilzaam voor je gezondheid en een zegen voor mensen met allergieën en problemen aan de luchtwegen.

Infraroodverwarming werkt bijzonder snel. In amper 5 à 10 minuten na het aanschakelen van het systeem geniet je al van een aangename warmte in de ruimte.

Met infraroodverwarming kan je – via een thermostaat en een afstandsbediening of je smartphone - per ruimte eenvoudig de gewenste temperatuur instellen. Alle vormen van programmatie en timing zijn mogelijk.

Infraroodverwarming past in elk interieur. De vlakke en slanke plafondelementen vallen amper op. Bovendien heb je een enorme kleurkeuze (RAL-kleuren) voor de glasplaat. Je kiest eenvoudig een kleur die aansluit bij je interieur.

Wat zijn de mogelijkheden van infraroodverwarming in je woning?

Het is perfect mogelijk om infraroodverwarming als enige verwarmingsbron van je woning te gebruiken. Met behulp van één of meerdere plafondelementen dekken we de volledige oppervlakte van elke ruimte af. Onze grootste plafondelementen verwarmen probleemloos een oppervlakte van 30 m².

Sommige mensen kiezen voor infraroodverwarming als bijverwarming. Ze plaatsen deze extra verwarmingselementen in de leefruimtes. Bij matige buitentemperaturen schakelen ze de infraroodverwarming in.

Je kan infraroodverwarming inschakelen in specifieke kamers of ruimtes. Veel mensen installeren geen radiatoren of vloerverwarming in hun slaapkamer of hobbykamer. Toch is het bijzonder handig om deze ruimtes snel en gericht te verwarmen wanneer bijvoorbeeld de kinderen studeren of wanneer je in je hobbykamer aan de slag bent. Infraroodverwarming biedt hiervoor een uitstekende oplossing.

Enkele voorbeelden van Infraroodverwarming woning

Onze merken echte kwaliteit